Back to Expertise

UMaine New Balance Field House and Memorial Gymnasium Renovations Case Study

Renovations to these historic athletic facilities strengthen the University of Maine’s ability to recruit top athletes, comply with ADA requirements and improve the user experience while driving increased revenues and sponsorships. SMRT guided the client to concentrate on the Field House, which maximized limited state funding and led to a spacious new entrance lobby, a certified NCAA compliant indoor track facility, renovated locker rooms, offices for athletic staff and complete upgrades to mechanical and electrical systems. Natural light floods the interior through restored original windows that had been covered for decades.

Project Highlights

Project included significant hazardous material abatement
The project brought the indoor track into conformance with NCAA requirements, complete with banked turns and spectator seating
High community/high school use of indoor track for regional and state meets
Natural lighting transformed the space
Project was delivered on budget and on schedule

Project Contacts