Back to Expertise

WEX Global Headquarters Case Study

The goal – to create a collaborative, welcoming environment at WEX’s new global headquarters, home to 400 employees on Portland’s waterfront. Incorporating the principles of the WELL Building Standard – a performance-based system for measuring, certifying and monitoring building features that impact human health and wellbeing – SMRT designed an open, tech-enabled work environment focused on keeping employees healthy, happy and productive.  Flooded with natural light, the new workplace offers flexible work areas and breakout spaces, large gathering areas, conference space, and a 20,000 sf rooftop deck. A large salt-water fish tank brings nature indoors and offers an opportunity to reduce stress. The contemporary office space offers employees flexibility, whether it’s space to connect and collaborate, or quiet space to allow for heads-down focus.  

Project Highlights

Activity-based planning
WELL design concepts